Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polski rząd, czyli duży problem.

Roths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem powinniśmy wziąć przykład z autora filmu do którego odnośnik wstawię poniżej. Powinniśmy zamiast tylko gadać i siedzieć przed komputerem, telewizorem gdzie będziemy wyrażać głębokie zaniepokojenie sytuacją gospodarczą w Polsce, tym, że od razu po 18 jedziemy za granice bo tu nie ma przyszłości postarajmy się coś zmienić. Małymi krokami do przodu, mamy rok na zmianę sytuacji w naszym kraju! ;)

Zapraszam do wszelkiej dyskusji, wyrażania własnych opinii, byle bez kłótni to chyba pora aby się zjednoczyć bo wszyscy obudzimy się z ręką w nocniku. Większość ludzi na forum to osoby młode, a to co teraz się dzieje, będzie miało duży wpływ na naszą wspólną przyszłość!

rmklpmotoxqn.png

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlatego młodzi ludzie powinni iść i zagłosować na Kongres Nowej Prawicy.Najwyższa skończyć z wysokimi podatkami, absurdalnymi przepisami i traktowaniem ludzi jak bydła.Oczywiście zaraz przyjdzie jakiś lewicowiec się oburzy, że jak to.Nie wiem dlaczego ludzie nie chcą być wolni i nie chcą móc o sobie decydować.

@januszq

Oczywiście i tą partią jest Nowa Prawica Janusza Korwina Mikke.Za nim ktoś zacznie wyśmiewać tą partię i Korwina, niech poda jakieś racjonalne argumenty.

Opublikowano

Moim zdaniem powinniśmy wziąć przykład z autora filmu do którego odnośnik wstawię poniżej. Powinniśmy zamiast tylko gadać i siedzieć przed komputerem, telewizorem gdzie będziemy wyrażać głębokie zaniepokojenie sytuacją gospodarczą w Polsce

Zacznijmy od tego, że My nic nie możemy zrobić. - Świnie myślą tylko, jak zostać przy korycie. Dlatego masz taką a nie inną sytuację. - Ale zaraz? Co zmieni "wyrażanie głębokiego zaniepokojenia"? Jeśli nawet udałoby się strajkować itp., to nadal mamy związane ręce, ponieważ wtedy wystąpi próba siły woli, czyli kto dłużej wytrzyma. Ale hej! Pewnie powiesz, że możemy zrobić co sąsiedzi z Kijowa. Nic bardziej mylnego. Wtedy łamiemy prawo wewnętrzne, co na ironie, nie uczyniłoby Nas legalną władzą. - Podstawa do nie uznania rządu itd.. Wyjątkiem są sytuacje, gdzie władza "ogranicza" społeczeństwo oraz to, czy inne państwa mają interes w zmianie władzy. Jedynym rozwiązaniem jest powołanie partii, która będzie działała dla ludzi i przeprowadzi odpowiednie reformy. Czy to jest możliwe?

Opublikowano

Możliwym jest zmobilizowanie większości Polaków do oddawania głosów wyborach. Na ugrupowania polityczne nie takie jak PO, czy PiS. Bądźmy szczerzy, ludzie głosują na PO tylko dlatego aby PIS nie wygrał i nie widzą lepszego kandydata. Dlaczego go nie widzą? - bo małe partie pod naciskiem tych które są w sejmie nie mają jak się wybić, brak pieniędzy na odpowiedni marketing itd. Jako młodzież m.in nawet Ci którzy nie mogą głosować mogą w pewien sposób ukazać ludziom dorosłym, dziadkom, rodzicom, wujkom itd. że mogą oddać głos na kogoś innego. Gdyby Polacy się zmobilizowali, a wiemy, że w obliczu trudnej sytuacji potrafimy się zmobilizować i głos oddałoby około 70 - 80% upoważnionych być może do sejmu trafiłyby kolejne partie które chcą działać dla ludzi. Możemy coś robić, więc róbmy. 

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Moim zdaniem to Polska już jest na stratnej pozycji i nic nie poradzimy z rządem, ja nie wiem jak dalej się trzymamy w tej Polsce.

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Moim zdaniem to Polska już jest na stratnej pozycji i nic nie poradzimy z rządem, ja nie wiem jak dalej się trzymamy w tej Polsce.

Z takim podejściem nic nie zmienisz. Gratuluję patrioto. Twoi przodkowie oddawali życie za to abyś mógł żyć w wolnym kraju, abyś mógł mówić w ojczystym języku i z dumą podziwiać orzełka. ;) Osobiście sam czuję potrzebę walki o lepszą Polskę dlatego mam takie nastawienie jakie tu prezentuje. Razem jesteśmy siłą pamiętajcie o tym, możemy zdziałać wiele nawet w sposób całkowicie legalny. 

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Z takim podejściem nic nie zmienisz. Gratuluję patrioto. Twoi przodkowie oddawali życie za to abyś mógł żyć w wolnym kraju, abyś mógł mówić w ojczystym języku i z dumą podziwiać orzełka. ;) Osobiście sam czuję potrzebę walki o lepszą Polskę dlatego mam takie nastawienie jakie tu prezentuje. Razem jesteśmy siłą pamiętajcie o tym, możemy zdziałać wiele nawet w sposób całkowicie legalny. 

Dlaczego ironizujesz? Kolega jest realistą i poniekąd sam potwierdziłeś argument, który podał MrMaluszek

Możliwym jest zmobilizowanie większości Polaków do oddawania głosów wyborach. Na ugrupowania polityczne nie takie jak PO, czy PiS. Bądźmy szczerzy, ludzie głosują na PO tylko dlatego aby PIS nie wygrał i nie widzą lepszego kandydata. Dlaczego go nie widzą? - bo małe partie pod naciskiem tych które są w sejmie nie mają jak się wybić, brak pieniędzy na odpowiedni marketing itd. Jako młodzież m.in nawet Ci którzy nie mogą głosować mogą w pewien sposób ukazać ludziom dorosłym, dziadkom, rodzicom, wujkom itd. że mogą oddać głos na kogoś innego. Gdyby Polacy się zmobilizowali, a wiemy, że w obliczu trudnej sytuacji potrafimy się zmobilizować i głos oddałoby około 70 - 80% upoważnionych być może do sejmu trafiłyby kolejne partie które chcą działać dla ludzi. Możemy coś robić, więc róbmy. 

Facet, sam sobie przeczysz... Chcesz rozwiązania, ale na gotowych schematach? PIS był, PO było i jest nadal. Widzisz, że system liberalny nie działa, gdy bogaci się wzbogacają, a biedni biednieją... Tak jest teraz. Mówisz tez, że partie nie mają środków na promocje? Dla mnie to bzdura. W moim osobistym odczuci partie to największe zło, które służy na dojenie kasy z państwa. - Przykład komucha Kalisza podczas wystąpienia u Lisa z Giertychem dot. pedałów. Na pytanie dlaczego nic nie zrobił(partia) w ciągu tylu lat, nie umiał odpowiedzieć. Poza tym popatrz na listę partii w sejmie... Od uja i ciut ciut, a żadnego konkretu. Sam myślałem o rozwiązaniu jakie proponuje pSlav oraz Ruchu Narodowym, ale wątpliwości nadal są.

Opublikowano

Nigdy nie pisałem i nie mówiłem że jestem patriotą, możliwe że moi przodkowie oddawali życie za to żeby Polska była wolna ale teraz nie żyje w wolnym kraju bo rząd rozpierdala kraj kawałek po kawałku i co ja mam na to poradzić?

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Dlaczego ironizujesz? Kolega jest realistą i poniekąd sam potwierdziłeś argument, który podał MrMaluszek

Facet, sam sobie przeczysz... Chcesz rozwiązania, ale na gotowych schematach? PIS był, PO było i jest nadal. Widzisz, że system liberalny nie działa, gdy bogaci się wzbogacają, a biedni biednieją... Tak jest teraz. Mówisz tez, że partie nie mają środków na promocje? Dla mnie to bzdura. W moim osobistym odczuci partie to największe zło, które służy na dojenie kasy z państwa. - Przykład komucha Kalisza podczas wystąpienia u Lisa z Giertychem dot. pedałów. Na pytanie dlaczego nic nie zrobił(partia) w ciągu tylu lat, nie umiał odpowiedzieć. Poza tym popatrz na listę partii w sejmie... Od uja i ciut ciut, a żadnego konkretu. Sam myślałem o rozwiązaniu jakie proponuje pSlav oraz Ruchu Narodowym, ale wątpliwości nadal są.

Jaki "system liberalny"? Dzisiaj nie ma żadnego liberalizmu gospodarczego.Są bardzo wysokie podatki (płacimy ok. 80% naszych dochodów) Przez to biednieją zarówno bogaci, firmy upadają jak i robotnicy, bo pracodawce nie stać na zatrudnienie tylu i tylu ludzi.

Opublikowano

Korwin wraz ze swoją partią jest rozwiązaniem wszystkich problemów.

Opublikowano

Ja także jestem realistą i myślę, że 'mały temat na mpc' nic nie zmieni względem całości, o której piszemy. Chyba, że informacja pójdzie w cały internet tak sprecyzowana, że trafi w młodych ludzi, którzy nie widzą przyszłości tego kraju. Nie ukrywając... w internecie było pełno takich propozycji, mobilizacji czy cholera wie czego jeszcze i nic to nie pomogło. Ludzie tak jak siedzieli tak siedzą przed komputerami i wyrażają opinie na temat zaistniałej sytuacji, ale żeby cokolwiek zdziałać to nie ma chętnych...

Opublikowano

Jaki "system liberalny"? Dzisiaj nie ma żadnego liberalizmu gospodarczego.Są bardzo wysokie podatki (płacimy ok. 80% naszych dochodów) Przez to biednieją zarówno bogaci, firmy upadają jak i robotnicy, bo pracodawce nie stać na zatrudnienie tylu i tylu ludzi.

Może zapomniałeś, że PO deklarowało się za umiarkowanym liberalizmem w sprawach gospodarczych... Poza tym podatki nie decydują o rodzaju polityki, ale podejmowane działania w sprawach gospodarki...

Opublikowano

Ja tylko jak osiągnę pełnoletność wybieram się na wybory i na pewno nie będę głosowała na PO czy PIS bo jak widać nie spełniają naszych wymagań, trzeba w końcu dać szansę innym i zobaczyć jak oni będą sprawować "władzę". :) 

Opublikowano

Zmiana rządu oznacza głosowanie na mniejsze partie. Ale nie na KNP, z podstarzałym oszołomem na czele tylko coś, co byłoby oddalone od całego populistycznego gówna, takiego jak Palikot czy JKM.

Z mojej strony polecam partie libertatiańską, przejrzyjcie program, oceńcie :)

A KNP wam tak namieszało w głowach, że w czysto populistycznych, nierealnych hasłach widzicie "Wybawienie". Ludzie, zejdźcie na ziemie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Każda partia obiecywała wiele i widać, że nic się nie zmieniło.

To samo może być z Kongresem Nowej Prawicy.

W kilku kwestiach popieram Korwina, ale wątpię, aby udało mu się to wszystko osiągnąć.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Zmiana rządu oznacza głosowanie na mniejsze partie. Ale nie na KNP, z podstarzałym oszołomem na czele tylko coś, co byłoby oddalone od całego populistycznego gówna, takiego jak Palikot czy JKM.

Z mojej strony polecam partie libertatiańską, przejrzyjcie program, oceńcie :)

A KNP wam tak namieszało w głowach, że w czysto populistycznych, nierealnych hasłach widzicie "Wybawienie". Ludzie, zejdźcie na ziemie...

Jak się kogoś krytykuje, to się podaje argumenty, inaczej jest się dziecinnym.Dla lewicowców jedynym realnym działaniem jest wzięcie kolejnej dotacji z Unii Europejskie albo stworzenie kolejnego zasiłku lub podwyższenie starych.Od kiedy obniżenie podatków albo zlikwidowanie recept w aptekach to populizm? Populizmem jest to, że np. Polska będzie rozwijać się dynamicznie, jeżeli nadal będzie otrzymywała dotacje z Unii i realizowała jej politykę.Nie wiem o co Ci może chodzić, może o zlikwidowanie zasiłków dla bezrobotnych? No tak, to, że bezrobotnych przestaną utrzymywać podatnicy czyli przeciętny, pracujący człowiek, też lewicowcom nie mieści się w głowach.Co tu jeszcze może być? Zmiana ustroju? 60% ludzi nie rozumie dziennika, rozkładu jazdy autobusów, to dlaczego motłoch ma decydować o życiu całego państwa, przykład referendum nt. wejścia Polski do UE. Referendum nt. kiedy dziecko ma iść do szkoły itd.Co zamiast demokracji? Republika.Mają być rządy prawa, a nie rządy motłochu.Prawo ustalają, którzy znają się na prawie, a nie przeciętny człowiek.Dlaczego nie ma referendum nt. czy dla GROM-u dokupić MP5 czy M4A1? Odpowiedź prosta.Bo przeciętny Kowalski się na tym nie zna.Nie wiem też dlaczego krytykujesz KNP będąc równocześnie za partią libertiańską, która ma bardzo podobny program do KNP.Wcześniej broniłeś prohibicji na narkotyki, utrzymywania więźniów z podatków itd.

Ludzie śmieją się z Korwina, bo przywykli do życia w nienormalnym państwie.Dla wariata człowiek normalny jest wiariatem.

Populizm masz np. w u PiS, który chce dać 1000 zł na każego dziecko.

Opublikowano

Jak się kogoś krytykuje, to się podaje argumenty, inaczej jest się dziecinnym.Dla lewicowców jedynym realnym działaniem jest wzięcie kolejnej dotacji z Unii Europejskie albo stworzenie kolejnego zasiłku lub podwyższenie starych.Od kiedy obniżenie podatków albo zlikwidowanie recept w aptekach to populizm? Populizmem jest to, że np. Polska będzie rozwijać się dynamicznie, jeżeli nadal będzie otrzymywała dotacje z Unii i realizowała jej politykę.Nie wiem o co Ci może chodzić, może o zlikwidowanie zasiłków dla bezrobotnych? No tak, to, że bezrobotnych przestaną utrzymywać podatnicy czyli przeciętny, pracujący człowiek, też lewicowcom nie mieści się w głowach.Co tu jeszcze może być? Zmiana ustroju? 60% ludzi nie rozumie dziennika, rozkładu jazdy autobusów, to dlaczego motłoch ma decydować o życiu całego państwa, przykład referendum nt. wejścia Polski do UE. Referendum nt. kiedy dziecko ma iść do szkoły itd.Co zamiast demokracji? Republika.Mają być rządy prawa, a nie rządy motłochu.Prawo ustalają, którzy znają się na prawie, a nie przeciętny człowiek.Dlaczego nie ma referendum nt. czy dla GROM-u dokupić MP5 czy M4A1? Odpowiedź prosta.Bo przeciętny Kowalski się na tym nie zna.Nie wiem też dlaczego krytykujesz KNP będąc równocześnie za partią libertiańską, która ma bardzo podobny program do KNP.Wcześniej broniłeś prohibicji na narkotyki, utrzymywania więźniów z podatków itd.

Ludzie śmieją się z Korwina, bo przywykli do życia w nienormalnym państwie.Dla wariata człowiek normalny jest wiariatem.

Populizm masz np. w u PiS, który chce dać 1000 zł na każego dziecko.

Populizm KNP polega na tym wg. mnie, że postuluje skrajnie prawicowe rozwiązania w momencie, kiedy nowe pokolenie dorosło. Coraz wiecej ludzi przyjmuje poglądy skrajnie prawicowe co widać po idiotycznych ugrupowaniach typu ONR, RN itd. itp.

Korwin mówi o rzeczach, które przemawiają do tych młodziaków ale są nierealne do zrealizowania.

Zmniejszenie podatków? Raczej wątpie - rozsądniejsze rozporządzanie pieniędzmi podatników - to się da zrobić.

Ale Korwin nie powie, że zmieni sposób w jaki wydawane są pieniądze, on użyje hasła "mniejsze podatki" - bo przemawia do motłochu i jest proste.

Zlikwidowanie recept - to samo. To niemożliwe, bo ludzie nie mogą mieć dostępu do wszystkiego - obowiązkiem państwa jest dbać o obywateli i tak samo jak nie sprzeda ci nikt laski dynamitu, tórą mógłbyś zabić siebie lub kogoś ta samo nie sprzedadzą ci, powiedzmy antydepresantów, żebyś się sam nie zabił. Jeśli brak opieki to dla kogoś wolność to chyba ma problem.

Jeśli chcesz - wyodrębnij 1 punt z programu NP i przedstaw sensowny plan jego realizacji, krok po kroku. Powodzenia :)

Masz bardzo subiektywny punkt widzenia i to co wypisujesz o lewicy to bzdury, ale nie będę się z tobą kłócił bo fanatyka z definicji nie da się przekonać.

A republika? Pewnie, nasza demokracja kuleje ale to właśnie zmiana rządu może ją naprawić.

A o tym co mówiłem i co mówię teraz nie będę z tobą dyskutował. Bo nie muszę się przed tobą tłumaczyć :)

I jeśli ktoś tu uprawia krytykę bez argumentacji to polecam przeczytać zdania o lewicy z twojego posta, tak z 5 razy i zastanowić się chwilę :)

Opublikowano

Każda partia obiecywała wiele i widać, że nic się nie zmieniło.

To samo może być z Kongresem Nowej Prawicy.

W kilku kwestiach popieram Korwina, ale wątpię, aby udało mu się to wszystko osiągnąć.

Dlaczego Polacy nie chcą glosować na Korwina? Bo wolą głosować na złodziei,kanciarzy i głupców takich samych jak oni. Lubia być oszukiwani i żyć wymyślonymi wizjami,wiec glosują na różnej maści Tuskow,Millerow,Gowinów,Palikotów  i innych.W Polsce nigdy w wyborach nie wygra człowiek mądry i prawy tylko krętacz i złodziej.Politycy wszelkiej maści boją się go jak ognia żaden z nich nie usiądzie z Nim do publicznej debaty,bo wiedzą,że nie mieliby z nim żadnych szans w normalnej, opierającej się tylko na logice, dyskusji.

805491408806070489277.png

Opublikowano

@Hrabia

1.Po kolei za Korwinem idzie bardzo dużo młodych ludzi, którzy dzielą się na pokolenie hołdujące hasłu "Jestem wolny i odpowiedzialny, jestem kowalem własnego losu" i na pokolenie hołdujące hasłu "Jestem niewolnikiem, państstwo jest moim opiekunem, daj, zapłać za mnie".Ruch Narodowy dzieli się na narodowców, o poglądach czysto prawicowych i na narodowych socjalistów z pomysłamy typu 1000 zł na każde dziecko.Korwin jest podobny tylko do tych narodowców o poglądach prawicowych i nadal nie wiem, dlaczego uważasz je za idiotyczne.Najprościej mówiąc prawica to wolność i odpowiedzialność, co jest w tym idiotycznego?

2.Zmniejszenie podatków jest realne.Po prostu.Jeżeli podatek od x wynosi 10%, to rząd zmniejsza go na powiedzmy 5% i teraz płacimy  5%x a nie 10%x.Co w tym nierealnego? Podatki idą powinny iść na 2 podstawowe rzeczy: wojsko i policję. bo to jest wspólne dobro, a nie na zasiłki dla bezrobotnych.I to jest moje wyjaśnienie jak będzie zrealizowany. któryś z programu KNP.

3.Obowiązkiem państwa jest zajmowanie się takimi rzeczami jak policja, wojsko, ustrój, ustawy, ściąganie podatków.W faszyzmie i komunizmie państwo ma obowiązek troszczyć się o obywatelii.My, prawicowcy traktujemy drugiego człowieka z należytym szacunkiem i uznajemny, że jest istotą rozumną, wolną i odpowiedzialną.Zlikwidowanie recept nie jest nieralne.Po prostu recepty przestaną obowiązywać.Wy, lewicowcy uważacie ludzi za głupie bydło, które wejdzie do aptek, nakupuje leków i się pozabija.Wolni ludzie nie chcą, żeby państwo wtrącało się w ich życie, nie po to miliony ludzi przelawało krew za wolność.

4.Nie jestem fanatykiem.Uzasadniam swoje poglądy.Dzisiaj za fanatyka uznaje się każego, kto ma jasne i klarowne poglądy na dany temat.Ludzie przystali do polityków, którzy ciągle coś mącą, bo w mętnej wodzie łowi się ryby.

5.Demokracji nic nie naprawi, bo jest zła sama w sobie.Jest więcej ludzi głupich niż mądrych, więcej ludzi, którzy nie mają pojęcia o prawie niż prawników, więc jakim prawem ludzie bez wiedzy mają dyktować jak ma wyglądać państwo?

6.Ciągle uzasadniam, dlaczego lewicowcy podnoszą mi ciśnienie.Dobra, wy możecie chcieć, żeby wam się opiekowano.Zatrudnijcie sobie kogoś, kto będzie kierował waszym życiem, ale nie możecie narzuić tego ludziom, którzy chcą być wolni i sami o sobie decydować.

Po za tym nadal nie odpowiedziałeś mi dlaczego popierasz partię libertariańską, skoro uważasz np., że państwo ma obowiązek opiekować się obywatelami? Jeżeli w Polsce doszedłby do władzy Korwin, to co? Popełniłbyś samobójstwo? Wyjechałbyś? Dlaczego? Nie będziesz chciał brać narkotyków, to nie będziesz brał, będziesz więcej zarabiał, bo państwo przestanie Ci zabierać 83% dochodów, straszne, nie? Banda ćpunów też Cie zaatakuje.Dużo bardziej powinieneś bać się pijanych kierowców albo po prostu większości ludzi, bo większość ludzi dysponuje czymś takim jak nóz kuchenny.

Ja jestem gotowy do dyskusji z demokratą po neonazistę.

Opublikowano

1.Po kolei za Korwinem idzie bardzo dużo młodych ludzi, którzy dzielą się na pokolenie hołdujące hasłu "Jestem wolny i odpowiedzialny, jestem kowalem własnego losu" i na pokolenie hołdujące hasłu "Jestem niewolnikiem, państstwo jest moim opiekunem, daj, zapłać za mnie".Ruch Narodowy dzieli się na narodowców, o poglądach czysto prawicowych i na narodowych socjalistów z pomysłamy typu 1000 zł na każde dziecko.Korwin jest podobny tylko do tych narodowców o poglądach prawicowych i nadal nie wiem, dlaczego uważasz je za idiotyczne.Najprościej mówiąc prawica to wolność i odpowiedzialność, co jest w tym idiotycznego?

2.Zmniejszenie podatków jest realne.Po prostu.Jeżeli podatek od x wynosi 10%, to rząd zmniejsza go na powiedzmy 5% i teraz płacimy  5%x a nie 10%x.Co w tym nierealnego? Podatki idą powinny iść na 2 podstawowe rzeczy: wojsko i policję. bo to jest wspólne dobro, a nie na zasiłki dla bezrobotnych.I to jest moje wyjaśnienie jak będzie zrealizowany. któryś z programu KNP.

3.Obowiązkiem państwa jest zajmowanie się takimi rzeczami jak policja, wojsko, ustrój, ustawy, ściąganie podatków.W faszyzmie i komunizmie państwo ma obowiązek troszczyć się o obywatelii.My, prawicowcy traktujemy drugiego człowieka z należytym szacunkiem i uznajemny, że jest istotą rozumną, wolną i odpowiedzialną.Zlikwidowanie recept nie jest nieralne.Po prostu recepty przestaną obowiązywać.Wy, lewicowcy uważacie ludzi za głupie bydło, które wejdzie do aptek, nakupuje leków i się pozabija.Wolni ludzie nie chcą, żeby państwo wtrącało się w ich życie, nie po to miliony ludzi przelawało krew za wolność.

4.Nie jestem fanatykiem.Uzasadniam swoje poglądy.Dzisiaj za fanatyka uznaje się każego, kto ma jasne i klarowne poglądy na dany temat.Ludzie przystali do polityków, którzy ciągle coś mącą, bo w mętnej wodzie łowi się ryby.

5.Demokracji nic nie naprawi, bo jest zła sama w sobie.Jest więcej ludzi głupich niż mądrych, więcej ludzi, którzy nie mają pojęcia o prawie niż prawników, więc jakim prawem ludzie bez wiedzy mają dyktować jak ma wyglądać państwo?

6.Ciągle uzasadniam, dlaczego lewicowcy podnoszą mi ciśnienie.Dobra, wy możecie chcieć, żeby wam się opiekowano.Zatrudnijcie sobie kogoś, kto będzie kierował waszym życiem, ale nie możecie narzuić tego ludziom, którzy chcą być wolni i sami o sobie decydować.

Po za tym nadal nie odpowiedziałeś mi dlaczego popierasz partię libertariańską, skoro uważasz np., że państwo ma obowiązek opiekować się obywatelami? Jeżeli w Polsce doszedłby do władzy Korwin, to co? Popełniłbyś samobójstwo? Wyjechałbyś? Dlaczego? Nie będziesz chciał brać narkotyków, to nie będziesz brał, będziesz więcej zarabiał, bo państwo przestanie Ci zabierać 83% dochodów, straszne, nie? Banda ćpunów też Cie zaatakuje.Dużo bardziej powinieneś bać się pijanych kierowców albo po prostu większości ludzi, bo większość ludzi dysponuje czymś takim jak nóz kuchenny.

Pytanie z kiedyś, skoro jesteś taki niezależny i odpowiedzialny to leczysz się oczywiście tylko i wyłącznie prywatnie? Dzieci poślesz do szkoły prywatnej albo będziesz je sam uczył w domu? Gdy ktoś ci bliski popełni samobójstwo to nie będziesz w żałobie, bo był 'kowalem własnego losu"?

To co ty wyznajesz to nie wolność - to samowolka, prościej mówiąc anarchia.

Opublikowano

@Hrabia

Pytanie "z kiedyś" i kiedyś już na nie odpowiedziałem, ale odpowiem jeszcze raz.Tak jeżeli mam taką potrzebę, to lecze się u prywatnego lekarza, średnio 50 zł za wizytę, ale nadal ode mnie są pobierane podatki na służbę zdrowia.W normalnym państwie czegoś takiego nie ma, są prywatne szpitale.Zapytasz skąd ludzie będą mieli na nie pieniądze? Z tego, co obecnie zabiera im państwo.Trzeba też wziąć pod uwagę, że człowiek nie chodzi do lekarza codziennie jak po bułki do sklepu tylko raz na jakiś czas.Jeżeli ktoś prowadzi jakąs terapię, to w jego interesie leży, żeby odłożyć na to pieniądzę.Istnieje też masa instytucji charytatywnych, które wspierają szpitale.Na te organizacje ludzie płacą dobrowolnie.Socjalizm tworzy cholerną znieczulice, bo zamiast organizacji społecznych mamy organizacje państwowe, ludzie mają w dupie drugiego człowieka, bo wiedzą, że to państwo "ma obowiązek" się nim zająć.

Co do dziecka.Będą same prywatne, płatne szkoły.Dzisiejsze "państwowe" szkoły też są płatne, bo są opłacane z podatków, to dośc logiczne, nie ma nic za darmo.Prawica mówi, że dziecko należy do rodzica, lewica twierdzi, że dziecko jest państwowe.Co nie znaczy oczywiście, że jak rodzic robi krzywdę dziecko, to policja nie ma prawa interweniować.

Co do bliskich.Nie mam na to wpływu.Jeżeli będę siedział z przyjacielem on nagle weźmie nóz, żeby sobie poderżnąć gardło, to logiczne, że mu ten nóz wytrącę, bo jest moim przyjacielem.To jest przypadek bardzo skrajny, ale ludzie zazwyczaj popełniają samobójstwo będąc sami.Jeżeli on będzie chciał się zabić, to się zabije.Ja mówię o wpływaniu na życie codzienne.Dzisiaj też jeżeli ktoś chce się zabić, to się zabije i naszczęście za próbę samobójczą nie idzie się do więzienia.Może Ci też chodzić o legalizację narkotyków i braku recept.Równie dobrze może wypić butelkę wódki, upaść na głowę i się zabić.Połknięcie 10 tabletek leku bez recepty też jest śmiercionośne.

Anarchia jest ustrojem, w którym nie obowiązuje żadna władza ani prawo.Chcę, żeby był rząd i żeby było prawo, policja, wojsko.To tak jakby ja nazwał Ciebie faszystą.Tobie moja wolność kojarzy się z anarchią a mi Twoje twierdzenie, że to państwo musi się opiekować obywatelami z faszyzmem, mimo to nie nazwałęm Cie faszystą, więc też mnie nie wyzywaj od nie wiadomo kogo.

Opublikowano

pSlav, no ręce odpadają. Kolega hrabia14 słusznie zauważył, że u Korwina nie ma konkretów i też używa haseł, jak to zaliczyliście, należących do populizmu. Dlaczego nie przyjmujesz tego do wiadomości? - Znajdź mi w programie, czy w projekcie ustaw wzmiankę o tym.

@Hrabia

Ja jestem gotowy do dyskusji z demokratą po neonazistę.

1) Dlaczego stosujesz tak durny podział między siły polityczne... Nie jestem liberałem i nie popieram socjalizmu oraz jego odmian. Więc kim jestem...?

2) Zmniejszenie podatków jest realne. Zgadzam się w 100%, ale gdy państwo wydaje mniej niż zarabia na siebie. W aktualnym stanie, to chyba dobrze, że stosuje rozwiązania centrowe, nie sądzisz?

3) Chyba sobie przeczysz...  Po raz kolejny dajesz przykład poglądu liberalnego, ale jednocześnie mówisz nie prawdę w stosunku do faszyzmu i komunizmu. Jakbyś nie wiedział min. komunizm zakładał, że w przypadku wyzwolenia klasy ciemiężonej(robotników) i zlikwidowania podziału, i własności państwo będzie niepotrzebne i ograniczy się do obronności. Więc gdzie ta troska?

4) Może nie jesteś fanatykiem, ale ograniczasz się tylko do swojej subiektywnej oceny.

5) Zgadzam się w 100%. Jednakże powierzenie jednej osobie lub kilku osobom władzy jest niebezpieczne. Rozwiązaniem mógłby być system system prezydencki, jak w USA.

6) Znowu używasz określenia "lewicowcy", co jest bzdurą. Tylko zauważ, że od 89' mieliśmy do czynienia z hybrydami ideologicznymi oraz wyznającym zasadę prawo lub lewo, które tak odrzucasz.

@Hrabia

1) Pytanie "z kiedyś" i kiedyś już na nie odpowiedziałem, ale odpowiem jeszcze raz.Tak jeżeli mam taką potrzebę, to lecze się u prywatnego lekarza, średnio 50 zł za wizytę, ale nadal ode mnie są pobierane podatki na służbę zdrowia.W normalnym państwie czegoś takiego nie ma, są prywatne szpitale.Zapytasz skąd ludzie będą mieli na nie pieniądze? Z tego, co obecnie zabiera im państwo.Trzeba też wziąć pod uwagę, że człowiek nie chodzi do lekarza codziennie jak po bułki do sklepu tylko raz na jakiś czas.Jeżeli ktoś prowadzi jakąs terapię, to w jego interesie leży, żeby odłożyć na to pieniądzę.Istnieje też masa instytucji charytatywnych, które wspierają szpitale.Na te organizacje ludzie płacą dobrowolnie.Socjalizm tworzy cholerną znieczulice, bo zamiast organizacji społecznych mamy organizacje państwowe, ludzie mają w dupie drugiego człowieka, bo wiedzą, że to państwo "ma obowiązek" się nim zająć.

2) Co do dziecka.Będą same prywatne, płatne szkoły.Dzisiejsze "państwowe" szkoły też są płatne, bo są opłacane z podatków, to dośc logiczne, nie ma nic za darmo.Prawica mówi, że dziecko należy do rodzica, lewica twierdzi, że dziecko jest państwowe.Co nie znaczy oczywiście, że jak rodzic robi krzywdę dziecko, to policja nie ma prawa interweniować.

3) Co do bliskich.Nie mam na to wpływu.Jeżeli będę siedział z przyjacielem on nagle weźmie nóz, żeby sobie poderżnąć gardło, to logiczne, że mu ten nóz wytrącę, bo jest moim przyjacielem.To jest przypadek bardzo skrajny, ale ludzie zazwyczaj popełniają samobójstwo będąc sami.Jeżeli on będzie chciał się zabić, to się zabije.Ja mówię o wpływaniu na życie codzienne.Dzisiaj też jeżeli ktoś chce się zabić, to się zabije i naszczęście za próbę samobójczą nie idzie się do więzienia.Może Ci też chodzić o legalizację narkotyków i braku recept.Równie dobrze może wypić butelkę wódki, upaść na głowę i się zabić.Połknięcie 10 tabletek leku bez recepty też jest śmiercionośne.

Anarchia jest ustrojem, w którym nie obowiązuje żadna władza ani prawo.Chcę, żeby był rząd i żeby było prawo, policja, wojsko.To tak jakby ja nazwał Ciebie faszystą.Tobie moja wolność kojarzy się z anarchią a mi Twoje twierdzenie, że to państwo musi się opiekować obywatelami z faszyzmem, mimo to nie nazwałęm Cie faszystą, więc też mnie nie wyzywaj od nie wiadomo kogo.

1) Bardzo się cieszę, że masz takie środki, ale nie uwierzę w to, że w ciągu całego swojego życia chociaż raz nie leczyłeś się na fundusz. Jednocześnie zarzucasz, że socjalizm i jego odmiany kształtuje pokolenie zrób mi, daj mi. Mówisz, że to jest złe i zgadzam się w tym. Ale takie są jego założenia.... Bo po co mam odkładać pieniądze na coś, co i tak zabiera państwo w moim interesie?

2) Naprawdę to napisałeś? Wolę płacić na państwową szkołę niż prywatną. Obecnie też masz prywatne szkoły. I co? Poziom edukacji jest tragiczny, gdzie wystarcza płacić i w zasadzie już się szkołę zdaje.

3) Tylko zauważ, że recepty kontrolują obieg leków. I tylko o to chodzi i ewentualne z nich pieniądze. ( dot. też informacji to pierwszych odpowiedzi)

Opublikowano

@januszeq

Oczywiśćie, że są konkrety.Zlikwidowanie podatku dochodowego albo narodowego funduszu zdrowia to nie konkret? Dla was każde konkretne działanie to populizm.Korwin nie obiecuje gruszek na wierzbie, że jak on dojdzie do władzy, to każdy będzie zarabiał po 10 tys. złotych, ale utworzy państwo, które nie utrudnia zakładania firm czy ogólnie życia obywatelom.Populizm to jedno z tych dobrych pojęć dla ludzi, którzy chcą kogoś skrytykować a sami nie bardzo dysponują argumentami i mówią od tak sobie: "Pan x to zwykły populista".

1) Stosuję, bo tak zostało przyjęte.Skoro nie jesteś liberałem (gospodarczym?), ani nie jesteś socjalistą i krytykujesz jego odłamy, to nie mam pojęcia, kim jesteś.To jest pytanie do Ciebie, chyba lepiej ode mnie znasz swoje poglądy polityczne, nie?

2) Nie, nie sądzę.Im wyższe podatki, tym trudniej otworzyć i utrzymać firmę, zatrudnić ludzi.Druga sprawa to to, że trzeba zlikwidować wszelke zasiłki dla bezrobotnych, dopłaty i tak dalej.Państwo w gospodarce kapitalistycznej nie zarabia na siebie, bo nie prowadzi działalności gospodarczej.Pieniądze ma tylko i wyłącznie z podatków, ceł, no teraz to też z UE.

3) Chodzi mi eurokomunizm jaki mamy obecnie.To się fachowo nazywa państwo opiekuńcze.W faszyzmie to występuje od początku do końca.

4) Jestem obiektywny, jakbym widział coś dobrego w socjalizmie, to bym o tym napisał, ale tych dobrych rzeczy w socjalizmie nie ma.

5) Przecież napisałem, że jestem za wprowadzeniem republiki, a nie totalitaryzmu.Będzie prezydent, tylko dużo silniejszy, właśnie podobnie jak w USA, ale będą też niezawisłe sądy.Głównym założeniem tutaj jest odciągnięcie motłochu od władzy,

6) Nie istnieje partia prawicowa z programem socjalnym, dlatego PiS nie jest partią prawicową tylko socjalistyczną.Tak samo jak nie ma kawalerów mających żony, bo te dwie rzeczy się wykluczają, takie trudne to do zrozumienia?

1) To mnie rozwaliło.Dlatego socjalizm jest zły.Taki jest sens, że to są Twoje pieniądzę i to ty nimi dysponujesz w zależności od potrzeby.Może być tak, że w przeciągu 5 lat raz pójdziesz do lekarza i zapłacisz za to 50 zł, więc po kija masz za to płacić co rok? Po za tym te pieniądze z podatków na służbę zdrowią są też wydawane na jakieś absurdalne budynki NFZ.Krótko.Płacę za wojsko, policje, kilku ministrów i koniec.Reszta dla mnie i mogę te pieniądze wydać na rodzinę, na leki, na panienki, na gry w kasynie, bo to są moje pieniądze i ja mam prawo wydawać je jak chcę.Napisałem.Chcecie, to zatrudnijcie sobie pana, któremu oddacie 3/4 swoich zarobków i on będzie wam za to opłacał lekarza i tak dalej.A i co do tego czy kiedyś leczyłem się na fundusz, no może kiedyś w dzieciństwie.To nie ode mnie zależało.

2) Zrozum, że będzie płacić za szkołe, do której posyłasz swoje dziecko, nie będzie podatku na szkolnictwo, nie wiem, piszę jakimś naukowym niezrozumiałym językiem? Posyłasz dziecko do szkoły X i płacisz za szkołe X, a nie za szkoły Z, Y, F, G, N...Obecnie to w państwowych szkołach jest najbardziej gówniany poziom nauczenia.Będziesz mógł sb wybrać czego uczą Twoje dziecko, dzisiaj każda szkoła czy to prywatna czy państwowa ma narzucony program z góry, w tym od UE.

3) Obieg leków? Sugerujesz, że po zniesienie recept jakegoś leku zabranie? Nie rozumiem.

Proponuje czytać bardziej uważnie, bo to ze szkołą mnie powaliło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...